:: Pekka Saarnio
 esittely  <-  
 video  
 viikon menot  
 ota yhteyttä  

   :: Toiminnot
 kirjaudu
 

banner

   :: Esittely


Kuva: Asko-Matti Koskelainen

Pekka Olavi Saarnio

15.05.1945 Helsinki
Ruutikuja 5 D 20, 00940 Helsinki

Koulutus
Yo, radio- ja tv-oppia Tampereen yliopisto

Työ
Toimittaja, eläkkeellä. Aiemmin mm. Liikennevilkku -lehden toimitussihteerinä, Kansan Uutisten yöpostittaja, iltatoimittaja, SDNL:n Terä-lehden päätoimittaja, SDNL:n puheenjohtaja (1970-76), SKDL:n tiedotussihteeri 77-80.

Luottamustoimet
Helsingin kaupunginvaltuutettu vuodesta 1969-, Helsingin pelastuslautakunnan puheenjohtaja, HOK-Elannon edustajiston jäsen, Eläkeläiset ry:n hallituksen jäsen ja Helsingin aluejärjestön puheenjohtaja.

Perhe
Perheeseni kuuluvat vaimo Marjut (Mari), poika Vili (1986, yo kevät 2005), tytär Joanna (Kikko 1988, yo 2007) ja pian 7-vuotias Pärä-koira (rotu seropi eli sekarotuinen piski tai moroko eli monirotuinen koira, joka on saanut nimensä jääkiekkoilija Timo ”Pärä” Pärssisen mukaan, koska hänkin on levollinen, sopuisa, mutta tarvittaessa terrierimäinen taistelija).
Lisäksi Siuntiossa asuu tyttäreni Riikka (1967) kolmine lapsineen (heistä vanhin vaikeasti vammainen) ja Espoon Leppävaarassa asuva poikani Teemu (1970) ovat antaneet eväitä eilispäivän ja nykyisyyden ymmärtämiseen.

Politiikka
Valitsin aikoinani omaehtoisesti Suomen demokraattisen nuorisoliiton, jonka perusosasto Toveriseuraan liityin vuonna 1959 ja jonka riveissä opiskelin työväenaatetta ja estradiesiintymistä. Päivääkään en vaihtaisi pois, vaikka vastoinkäymisiä on ollut. SKDL:n alasajon jälkeen - SKP:n jäsen en ole koskaan ollut - jäljelle on jäänyt Vasemmistoliitto, joka on luonnollinen kotini, vaikka en sen kaikista haihattelusta ja esim. sosiaalipolitiikan kehittämisen saamattomuudesta aina olekaan kovin innostunut.

Olen toiminut koko ikäni ”poliittisena eläimenä”. Mihin koira karvoistaan pääsisi, vaikka rahaa kampanjointiin ei olekaan. Sydäntäni lähellä on työ vähempiosaisten puolesta. En toden totta ole yhden asian ihminen; lapset on hoidettava ja koulutettava, perheille pitää antaa kannustavat elinmahdollisuudet ja vanhoista ihmisistä on huolehdittava arvokkaasti ja heitä ja heidän elämänkokemustaan kunnioittaen. Poliittinen työ ja marjanpoiminta ovat eri asioita, vaikkakin molemmat yhteiskunnan kannalta tärkeitä.

Lupaus
Minusta saat edustajan, joka on myös tulevaisuudessa, niin kuin tänäänkin, tavattavissa. En luumuile salaisen numeron tai osoitteen takana. Katson silmiin myös arvostelijaani. Yhteistyöllä on ennenkin maailmaa muutettu.